Voor studenten

Studenten in netwerk Ontwerp Veilige Omgeving

Een belangrijke groep in ons netwerk zijn de studenten; jullie zijn de planologen, de stedenbouwers, de bestuurders van de toekomst. In de afgelopen jaren hebben we diverse gastcolleges verzorgd aan verschillende onderwijsinstellingen, onder andere Saxion Hogeschool en de NHTV in Breda. De colleges werden goed bezocht en enthousiast ontvangen. Inmiddels ligt ‘Ontwerpen voor een veilige omgeving’ en ‘Handleiding voor een veilig ontwerp’ al op menig studentenbureau.

Ontwerpwedstrijden, ontwerpateliers en summerschools

Echter het onderwijzen aan de hand van echte praktijkvoorbeelden in onze Ontwerpwedstrijden, Ontwerpateliers en Summerschools is het meest succesvol gebleken om de studenten te bereiken. Inmiddels hebben er vijf ontwerpateliers plaatsgevonden, de zesde, in Rotterdam, wordt in september afgerond. En er staan nog een aantal mooie ateliers op de rol.

Ook op de summerschools komen veel studenten af: drie dagen op een bijzondere locatie om met anderen mee te denken over een ruimtelijk vraagstuk levert een bijzondere leer- en netwerkervaring. Werken aan een ruimtelijk vraagstuk met anderen in een ‘pressurecookeromgeving’ levert de studenten heel veel op. Niet alleen kennis, het beste idee kan ook nog eens een prijs winnen!

Wil jij op de hoogte blijven van Ontwerp Veilige Omgeving? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief óf volg ons op linkedin.

Delen

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter