Activiteiten 2019

Ontwerpwedstrijd Mei

31.05.2019

Ontwerpwedstrijd 2019: Achtersluispolder Zaanstad

Inschrijven voor de ontwerpwedstrijd 2019 Ook in 2019 organiseert het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving een ontwerpwedstrijd. Hieronder kun je je inschrijven als deelnemer. De winnaar wint een geldbedrag van €2000,00. Je hebt tot uiterlijk 31 mei 2019 de tijd om je ontwerp in te dienen. De prijsvraag staat open voor teams bestaande uit professionals van bijvoorbeeld planologie, stedenbouw, landschapsarchitectuur en architectuur, stadsgeografie, mobiliteit en veiligheidskunde. Een team bestaat uit minimaal drie personen. Studenten, starters, ondernemers, bedrijven (of combinaties daarvan) kunnen meedoen. Meld je hieronder aan voor de prijsvraag. Vermeld in je aanmelding de namen van de deelnemers, functie, hogeschool/universiteit en of bedrijfsnaam. De eerste dagexcursie op 22 maart is volgeboekt. Bij voldoende aanmeldingen zal er een tweede dagexcursie georganiseerd worden. Geef bij de aanmelding aan of je interesse hebt in een dagexcursie. Maak kans op een geldbedrag van €2000,00 én pitch je idee op het WeMakeThe.City festival op 21 juni 2019. Wil je meer weten over de inhoud van de ontwerpwedstrijd? Download dan de brochure aan de rechterzijde of lees het nieuwsbericht op onze blog. Schrijf je in voor de ontwerpwedstrijd [contact-form-7 id="979" title="Contact form 2_inschrijven ontwerpwedstrijd"]

Lees verder

Prijsuitreiking Ontwerpwedstrijd 2019

21.06.2019

Prijsuitreiking Ontwerpwedstrijd 2019 Achtersluispolder Zaanstad

De prijsuitreiking van de Ontwerpwedstrijd 2019 zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2019 op het WeMakeThe.City festival te Amsterdam. Alle informatie over het WeMakeThe.City festival is opgenomen in de brochure onder het kopje 'downloads'.

Lees verder

Ervaringsreis voor bestuurders

November 2019

Tijdens de ervaringsreis aan Utrecht staat de Omgevingswet in relatie tot omgevingsveiligheid centraal. Thema’s als energietransitie en ongevallen gevaarlijke stoffen komen aan bod. We delen ervaringen over de sturing op veiligheidsvraagstukken en tot slot gaan we samen aan de slag met het veilig ontwerpen van een gebied. Bijzonderheden Tijdens de ervaringsreis in Utrecht kunt u de effecten van incidenten met gevaarlijke stoffen middels een simulatie ervaren. Burgemeester de Graaf van de gemeente Lopik zal zijn ervaringen met u delen. Ook staat een bezoek aan de KNVB campus op het programma. Voor wie? Burgemeesters en wethouders van gemeenten in Nederland. Aanmelden en informatie Voor beide reizen geldt een maximum van 25 personen. Deze 24 uurs reizen zijn van 13:30 tot 13:30 uur. Anders dan voorgaande jaren berekent OVO kosten voor deelname, dit in verband met aflopende subsidie vanuit het rijk. De kosten bedragen dit jaar €250,00 (doorgaans €850,00). Dit is inclusief lunch, diner en overnachting. Meld u aan   LET OP: ER ZIJN SLECHTS 2 X 25 PLAATSEN BESCHIKBAAR! Bekijk onderstaand een videoverslag van de ervaringsreis 2017.

Lees verder