Ontwerpwedstrijd Deventer

Ontwerpwedstrijd 2017

De gemeente Deventer zoekt naar transformatie van het gebied bij de A1 (afslag Deventer) naar een zone waarin functies rondom mobiliteit een plek kunnen krijgen. Als onderdeel van de Stadsentree van Deventer moet het gebied bijdragen aan de totale beleving van Deventer als stad. De gemeente denkt aan het bijvoorbeeld een transferium, gecombineerd met nieuwe vormen van mobiliteit en nieuwe ‘schonere’ brandstoffen.

Hoe ziet het toekomstig mobiliteitsplein Deventer er uit?

De gemeente Deventer is op zoek naar een slim plan, waarbij lastige gecombineerde functies toch een gecombineerd kunnen worden, zodat hier een innovatieve ontwikkeling een plek kan krijgen. Het betreft het gebied tussen de A1 en Akzo Nobel, ook wel Stadsentree Deventer genoemd.

De locatie langs de A1 bij Deventer

De wedstrijd richt zich op enthousiaste teams met kennis van veiligheid, stadsgeografie, mobiliteit en (landschaps-) architectuur. Studenten, starters, ondernemers en bedrijven (of combinaties daarvan) kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd waar een geldbedrag van €2000,00 mee gemoeid is. Uit alle inschrijving worden door een vakjury 3 genomineerden bepaald, na een pitch op het Relevant congres (14 december) wordt de winnaar bekend.

 

Bestand downloaden