Masterclass veilige omgeving 2018 | Utrecht (locatie gewijzigd)

De maatschappij vraagt om te werken en verblijven in een veilige en gezonde leefomgeving. De Omgevingswet gaat dat per 2021 afdwingen. Ontwerp Veilige Omgeving organiseert daarom de masterclass ‘veilige leefomgeving’. Tijdens deze masterclass stomen we deelnemers klaar voor 2021 en geven we de vereiste basiskennis mee hoe veiligheid te waarborgen in de ontwerpfase van een stedenbouwkundig ontwerp.

Tijdens de masterclass wordt aan de hand van trends en ontwikkelingen, bestpractices en een gebiedsschouw ingezoomd op externe veiligheid en sociale veiligheid als ontwerpvariabele. Sprekers Ad de Bont (Urhahn), Kyra Kuitert (Bureau K2 en Bureau KM) en Dirk Jan de Boer (Oostkracht10) geven antwoorden op vragen als: Op welke manier kan ik Veiligheid en Stedenbouw met elkaar verbinden? Hoe zorgt veiligheid voor een beter ontwerpproces en minder gedoe achteraf?

Over gastspreker Ad de Bont

Als partner en stedenbouwkundige van Urhahn maakt Ad plannen op zowel stedelijk-, regionaal-als gebiedsniveau. Hij is medeoprichter van het Platform Gezond Ontwerp en auteur van het boek De Beweegvriendelijke Stad.

Over gastspreker Kyra Kuitert

In de rol van CPTED-expert analyseert en adviseert Kyra bestaande omgevingen en plannen op het gebied van sociale veiligheid; van snelweg, zwembad en parkeergarage tot complete nieuwbouwwijk.

Over gastspreker Dirk Jan de Boer

Als programmamanager van Ontwerp Veilige Omgeving is Dirk Jan aanjager van vroegtijdige betrokkenheid van omgevingsveiligheid in ruimtelijke plannen. Binnen het netwerk werken stedenbouwers, planologen, architecten, bestuurders en specialisten externe veiligheid aan veilige ontwerpen.

Aanmelden en kosten

Meld je je voor 1 oktober aan dan geldt een speciaal tarief van €75,00 (normaal €195,00).

Voor wie?

Stedenbouwers, planologen en architecten in dienst van bureaus, gemeenten en hogescholen/universiteiten.

Wanneer en waar?

Dinsdag 6 november 2018 in Utrecht 13:30 – 19:30 (inclusief eenvoudig diner, precieze tijden worden nog gecommuniceerd)

Meer informatie

Meer informatie kan worden opgevraagd bij Emily de Bree via info@ontwerpveiligeomgeving.nl

Bestand downloaden