Train de Trainer

Heb jij ook een gebiedsontwikkeling die maar niet op gang komt? Of zijn er belangen en partijen die maar niet tot elkaar komen?

Dan organiseren wij de perfecte activiteit die je daarbij kan helpen!

Ontwerp Veilige Omgeving biedt een landelijke training aan waarin wordt uitgelegd hoe een ontwerpatelier georganiseerd en gegeven kan worden. Het organiseren van een ‘ontwerpatelier’ is al jaren één van de kernactiviteiten van het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving. Het is een werkvorm waarin deelnemers samen werken aan een stedenbouwkundig ontwerp voor een plangebied. De kracht van een ontwerpatelier is dat iedereen kan deelnemen en dat het samen ontwerpen leidt tot nieuwe inzichten bij de deelnemers, verrassende oplossingen voor complexe problemen, begrip voor elkaars standpunten en tot een tevreden gevoel over het eindresultaat. Zo kan deze werkvorm bijvoorbeeld ingezet worden voor een gebiedsontwikkeling die op slot zit.

In de Train de Trainer sessie willen wij u in een dagdeel voorbereiden op het zelf organiseren van een ontwerpatelier. Deze sessie zullen we ook een aantal kleine ontwerpateliers uitvoeren, zodat iedereen zelf kan ervaren wat de mogelijkheden van deze werkvorm zijn.

Wanneer?

Woensdag 30 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur te Utrecht. Precieze locatie wordt nader bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden voor de Train de Trainer sessie via onderstaand formulier. We raden je aan om voorafgaand aan deze sessie ook deel te nemen aan de Masterclass Integrale Veiligheid in Zaanstad op 11 oktober 2019. De integrale benadering van veiligheid staat centraal en het ontwerpatelier zal uitgebreid toegelicht worden.

13:30 Inloop
14:00 Inleiding door programmamanager Ontwerp Veilige Omgeving
14:15 Waarom, voorbereiding, praktische middelen
15:00 Ontwerpateliers (3 of 4 groepen, met verschillende ontwerpen) onder begeleiding van Ad de Bont, Bureau Urhahn
16:30 Leerpunten bespreken onder het genot van een drankje met bites
17:00 Afsluiting en ontvangst gratis OVO-toolbox

Meld je nu aan!

    Meer informatie?

    Meer informatie kan worden opgevraagd bij Emily de Bree via info@ontwerpveiligeomgeving.nl of 06 – 82 59 83 53

    Bestand downloaden