Blog 7.11.2016

BNSPdag, slimme combinatie van kennis

Op 30 november a.s. vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de BNSP-dag plaats. Het thema van de dag is: ‘innovatie en stedelijke ontwikkeling. Vanuit verschillende invalshoeken komen sprekers aan het woord. Zo vertelt Jos Verweij, adviseur Stadsontwikkeling, hoe Arnhem droge voeten houdt en met welk innovatief beleid problemen voorkomen worden in deze stad aan de Rijn?

Thema ‘de gezonde stad’

Ronald Tamse, verkeerskundige van de gemeente Utrecht, heeft het thema ‘de gezonde stad’ met twee handen aangegrepen. Hoe laat de gemeente Utrecht zijn bewoners meer bewegen? Hoe wordt de openbare ruimte ingericht voor de fiets en de wandelaar? Is deze visie toekomstbestendig?

Kennis op slimme manieren combineren

Stedenbouwkundigen en planologen zijn als geen ander gewend voor de lange termijn – de toekomst – plannen te maken, plannen die een goede drager zijn en structuur geven aan de ruimte. In de praktijk handelen we vaak toch voor winst op de korte termijn. Er is veel kennis beschikbaar,  kennis die op slimme manieren gecombineerd kan worden (dat is ook wat het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving doet). Hoe  wij die gaaninzetten in ons vakgebied, voor de stad en de mens die daarin zijn dagelijkse leven leidt. Meld je aan voor de BNSPdag, tot 30 november.

Gerelateerd

Bestand downloaden