Blog 2.03.2017

Jonge denktank bezoekt haven Gent-Terneuzen

Een jonge denktank bezoekt tijdens de summerschool de haven en het kanaal van Gent- Terneuzen. Het Kanaal van Gent naar Terneuzen is in feite één grensoverschrijdende haven. Het verbindt de stad Gent in België met de Westerschelde, waardoor de stad dus een rechtstreekse verbinding met de Noordzee heeft. Sterker nog, als alles goed gaat, wordt in mei 2017 het fusieprotocol getekend waardoor het gebied ook één havenbedrijf heeft. Na Kopenhagen-Malmö, is dat de tweede grensoverschrijdende haven ter wereld.

Gent – Terneuzen, grensoverschrijdende haven

Summerschool Gent- Terneuzen

Op 1, 2 en 3 maart stort een jonge denktank zich op de toekomst van de haven Gent- Terneuzen. Lees ook het artikel in de Zeeuwse Courant. De denktank gaat aan de slag met de volgende vraag: maak van de Haven Gent – Terneuzen de veiligste industriehaven ter wereld – Maak een omgevingsvisie die dat mogelijk maakt.

De groep studenten/net-afgestudeerden die deze vraag het beste beantwoordt, wint een geldprijs (€ 500,-). Bovendien kom je in direct contact met mensen die je direct verder kunnen helpen in je baan en studie. Je zult niet de eerste zijn die een baan of (afstudeer)stage overhoudt aan onze summerschools.

Gerelateerd

Bestand downloaden