Blog 5.07.2018

Maar liefst 2 ervaringsreizen in 2018

In 2017 mocht het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving maar liefst 25 bestuurders ontvangen in Rotterdam. Daar werden we onthaald door burgemeester Aboutaleb en reisden we rond door de stad en regio om te leren over de effecten van risicobronnen in een gemeente. Vanwege het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar niet één, maar twee ervaringsreizen.

Waarom een ervaringsreis?

Als bestuurder heeft u uw eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheden waarmee u invloed kunt uitoefenen op het veiligheidsniveau in uw gemeente. Mogelijk heeft u als bestuurder al vaker met een lastig dossier rond ‘omgevingsveiligheid’ geworsteld. Of mogelijk heeft u nog weinig ervaring hiermee. Tijdens een ervaringsreis nemen we u mee op een trip vol inspiratie. U krijgt een kijkje in de keuken hoe andere gemeenten omgaan met veiligheidsvraagstukken.

Waarover gaat de ervaringsreis?

Tijdens de ervaringsreizen in zowel Utrecht als Rotterdam staat de Omgevingswet in relatie tot omgevingsveiligheid centraal. Thema’s als energietransitie en ongevallen met gevaarlijke stoffen komen aan bod. We delen ervaringen over de sturing op veiligheidsvraagstukken en tot slot gaan we samen aan de slag met het veilig ontwerpen van een gebied.

De ervaringsreis in Utrecht vindt plaats op 10 en 11 oktober 2018. De ervaringsreis in Rotterdam vindt plaats op 21 en 22 november 2018.

Bekijk onderstaand een videoverslag van de ervaringsreis 2017.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de button aan de rechterzijde.

Gerelateerd

Bestand downloaden