Blog 30.04.2016

De lusten en Lasten voor een burgemeester rond risicobronnen

Ontwerp Veilige Omgeving heeft een reis voor burgemeesters georganiseerd. Kort, krachtig en  inspirerend is de 24-uurs reis naar het Ruhrgebied op 12 en 13 oktober 2016.  Wij nodigen u, burgemeester van een Nederlandse gemeente, van harte uit! Een aantal burgemeesters heeft zich al opgegeven maar er zijn nog vier plekken te vergeven. Lees meer over het programma en hoe u zich kunt opgeven!

Chemiepark in de directe omgeving

Met collega’s bezoekt u vakgenoten in het Duitse Ruhrgebied waar chemiepark Marl de levensader voor het gebied is maar tevens een bedreiging vormt. Burgemeester Werner Alt ontvangt ons met een aantal van zijn collega-burgemeesters uit de directe omgeving. Met hen gaan we het gesprek aan over de uitdagingen van een chemiepark binnen of vlak bij de grenzen van uw gemeente.

Externe Veiligheid in nieuwe omgevingswet

Deskundigen brengen ons op de hoogte van de kansen in de nieuwe Omgevingswet en de gevolgen die deze wet heeft voor uw verantwoordelijkheid als burgemeester. Young professionals geven hun visie op de onderwerpen en professor Jan Polívka van de TU Dortmund gaat met u in gesprek.

Na een leerzame dag en genoeglijke avond varen we de volgende dag terug terwijl we onder leiding van Hans Leelfang (adviseur ruimtelijke activering bij het Ministerie van I&M) praten over bestuurlijke samenwerking en de rol van de overheid bij externe veiligheid. De nieuwe Omgevingswet staat daarbij centraal.

Gerelateerd

Bestand downloaden