Blog 20.06.2017

Smart citizen, innovatie en vertrouwen

Tijdens de burgemeestersreis in Sittard- Geleen vond er een miniconferentie plaats in het Stadskantoor. Vertrouwen en innovatie waren de onderwerpen. Drie sprekers leiden de onderwerpen in. De aanwezige burgemeesters en anderen namen het gesprek, dat werd geleid door Hans Leeflang, al snel over.

Innovatie en participatie in de netwerksamenleving

Deze miniconferentie vond plaatst tijdens de burgemeestersreis op 31 mei en 1 juni 2017. De reis werd georganiseerd door Ontwerp Veilige Omgeving in samenwerking met het Kennislab voor Urbanisme. De bestemming was de Westelijke Mijnstreek in Limburg (in Stein en Sittard).  Eén van de meest indrukwekkende locaties in Nederland, Chemelot.
In 25 uur werd een gezelschap Nederlandse burgemeesters bijgepraat over omgevingsveiligheid. De nadruk lag op innovatie en participatie in de netwerksamenleving.

Op de eerste dag leerden we hoe Chemelot is verweven met de omgeving en zagen letterlijk de omgevingsveiligheid. We hoorden hoe het terrein daarmee omgaat en innovatie het terrein en de brandweer verandert.

 

Gerelateerd

Bestand downloaden