Voor professionals

Het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving is in het leven geroepen om de samenwerking tussen (externe) veiligheidsdeskundigen (EV’ers) en ruimtelijke ontwikkelaar (RO’ers) te vergroten en daarmee Nederland veiliger te maken. Door de groei van het netwerk sinds het begin in 2013, zijn er nu bijna 1000 leden. Deze leden kunnen gebruik maken van onze publicaties, kennis en activiteiten.

Slim samenwerken aan een veiliger Nederland

Iedereen die professioneel verbonden is met de combinatie van de thema’s Ruimtelijke Ontwikkeling en Externe Veiligheid kan zich aansluiten bij het netwerk. Wij zoeken professionals uit de verschillende bloedgroepen waarin de dagelijkse praktijk van de stedenbouw, ruimtelijke ordening en de zorg voor de veiligheid leidende thema’s zijn. Kortom, mensen die het interessant vinden om na te denken over hoe Nederland veiliger kan worden.

Afgelopen jaren hebben leden van het netwerk diverse activiteiten ontplooid met financiële steun van Ontwerp Veilige Omgeving. Hieronder een aantal voorbeelden:
* een RO/EV visie voor een regio opgesteld
* een hoofdstuk EV binnen een structuurvisie voor dorp, stad of regio geschreven
* een stedenbouwkundig plan t.g.v. leefbaarheid en veiligheid aangepast
* een artikel in tijdschrift met thema RO/EV geschreven
* onderzoek in Masterfase van studie over samenwerking RO-EV gedaan
* ontmoetingen tussen RO’ers en Veiligheidsspecialisten binnen regio georganiseerd
* workshops voor afdelingen Bouw en Woningtoezicht/RUD’s gehouden
* excursie(s) naar interessante RO/EV projecten georganiseerd
* presentaties gegeven bij congressen en andere professionele ontmoetingen.

”Met het ontwerpatelier kwamen we verrassend snel tot de essentie en werd externe veiligheid onderdeel van het ontwerp.”

Martin Paasman (Urban designer)

Wil jij op de hoogte blijven van Ontwerp Veilige Omgeving? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief én volg ons op Linkedin.

Delen

Bestand downloaden