Voor studenten

Een belangrijke groep in ons netwerk zijn de studenten; jullie zijn de planologen, de stedenbouwers, de bestuurders van de toekomst. In de afgelopen jaren hebben we diverse gastcolleges verzorgd aan verschillende onderwijsinstellingen, onder andere Saxion Hogeschool en de NHTV in Breda. De colleges werden goed bezocht en enthousiast ontvangen. Inmiddels ligt het boek ‘Ontwerpen voor een veilige omgeving’ en de ‘Handleiding voor een veilig ontwerp’ al op menig studentenbureau.

Het onderwijzen aan de hand van echte praktijkvoorbeelden in onze Ontwerpwedstrijden en Ontwerpateliers is heel succesvol gebleken om de studenten te bereiken. Inmiddels hebben er zeven ontwerpateliers plaatsgevonden en zal de volgende nog in 2018 plaatsvinden.

Daarnaast komen veel studenten op de summerschools af: drie dagen op een bijzondere locatie om met anderen mee te denken over een ruimtelijk vraagstuk levert een bijzondere leer- en netwerkervaring. Werken aan een ruimtelijk vraagstuk met anderen in een ‘pressurecookeromgeving’ levert de studenten heel veel op. Niet alleen kennis, het beste idee kan ook nog eens een prijs winnen!

Activiteiten

Voor studenten organiseren we jaarlijks een ontwerpwedstrijd en masterclasses. Bekijk hieronder in de agenda wat er dit jaar op het programma staat. Wil jij op de hoogte blijven van Ontwerp Veilige Omgeving? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief óf volg ons op linkedin.

Delen